Institutia Prefectului Mehedinti
 
Romana

Institutia Prefectului

  Legislaţie
  Conducerea
  Agenda prefectului
  Organizare
  Programe şi strategii
  Rapoarte şi studii
  Ordinele prefectului
  Comisii de specialitate
  Servicii publice deconcentrate
  Afaceri Europene
  Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media
  Acreditare presă


Serviciile noastre

  Contact
  Program audienţe M.A.I.
  Comunicate de presă
  Serviciul Paşapoarte
  Serviciul Permise Auto şi Inmatriculări
  Apostila
  Legături utile
  Media


Documente publice

  Transparenţă decizională
  Informaţii de interes public
  Declaraţii de avere şi interese
  Protecţia datelor cu caracter personal


Ultimele 10 comunicate de presa
emise de Institutia Prefectului Mehedinti
in format XML 2.0

Comunicatele de presa in format XML 2.0

Azi : 24.02.2018
   
L
M
M
J
V
S
D
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     


COMUNICAT DE PRESA
01.11.2017

Prefectul județului, Nicolae DRĂGHIEA, a condus ieri, 31.10.2017,  ședința Colegiului Prefectural Mehedinți.
La ședință au luat parte, subprefectul județului, șefii instituțiilor publice și serviciilor deconcentrate din județ, invitați, fiind prezenți și reprezentanții mass-media.
Ordinea de zi a avut 5 puncte, însă cea mai dezbătută temă a fost cea legată   de punerea în ordine a drumurilor pentru iarnă, activitate ce trebuie încheiată azi, 01.11.2017.
Din expunerile reprezentanților Drumurilor Naționale a rezultat că sunt realizate aprovizionările cu material antiderapant, carburant, iar utilajele sunt pregătite pentru intervenție și repartizate la punctele operaționale.  O problemă mai deosebită există la drumurile județene, unde contractele de deszăpezire nu sunt încheiate în acest moment, cauza fiind neprezentarea niciunui operator economic la cele trei licitații organizate de către Consiliul Județean Mehedinți. Reprezentanții C.J. Mehedinți au dat asigurări că în cel mai scurt timp va fi organizată selecția prin negociere directă, fiind inițiate și demersuri cu consiliile locale în vederea asigurării deszăpezirii cu utilajele proprii a drumurilor județene aflate pe raza acestor unități administrativ- teritoriale.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a transmis administratorilor drumurilor că așteaptă raportul comisiilor de verificare a stadiului pregătirilor pentru iarnă desemnate  și a atras atenția asupra concentrării pe zonele cunoscute cu pericol de înzăpezire. Totodată, a precizat să se acorde o atenție deosebită porțiunilor de drum deteriorate ce pun în pericol siguranța circulației,  deteriorare cauzată nu numai de fenomenele meteorologice ci și de nerespectarea tonajului autovehiculelor de transport lemn, cărbune și alte asemenea. În acest context, prefectul județului a atras atenția reprezentanților instituțiilor statului cu atribuții de control să ia măsurile necesare încât să se limiteze la maximum aceste practici.
După acest punct al ordinii de zi, prefectul Nicolae DRĂGHIEA a informat membrii colegiului prefectural cu privire la îndeplinirea sarcinilor reieșite din Programul de Guvernare, arătând că toate instituțiile cărora li s-au solicitat informații au transmis că derulează activitățile în graficul foii de parcurs reieșită din Program, nefiind raportate întârzieri sau abateri.

Inapoi   Printare

Comunicate de presă

28.12.2017 | DRUMURILE MEHEDINȚENE ÎN PRAG DE AN NOU
DRUMURILE MEHEDINȚENE ÎN PRAG DE AN NOU
Prefectul Nicolae DRĂGHIEA a convocat azi principalii factori de răspundere de deszăpezirea drumurilor naționale și județene, voind să se asigure că în zilele de trecere în noul an utilajele și personalul aferent sunt pregătite să intervină în caz de formare a poleiului ori cădere a zăpezii.

mai multe detalii »

22.12.2017 | PREFECTUL ÎN CORUL COPIILOR
PREFECTUL ÎN CORUL COPIILOR
Și în ultima zi lucrătoare, înainte de Crăciun, personalul instituției prefectului a fost colindat de către frumoase și talentate grupuri de colindători. Corul ”Vox Dunaris”, dirijat de profesor Viorel BĂLĂ, a încântat prin ținută, profesionalism și talent, elevii invitându-l pe prefectul Nicolae DRĂGHIEA să stea în mijlocul lor.

mai multe detalii »

20.12.2017 | SEMN DE PREŢUIRE A PERSOANELOR VÂRSTNICE
Prefectul judeţului, domnul Nicolae DRĂGHIEA, împreună cu domnul Aladin GEORGESCU – preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, au avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor persoanelor vârstnice din judeţul nostru.

mai multe detalii »

19.12.2017 | COLINDĂTORI LA COLEGIUL PREFECTURAL
COLINDĂTORI LA COLEGIUL PREFECTURAL
Ședința Colegiului prefectural a debutat cu frumoase colinde interpretate de un grup de colindători de la Școala Gimnazială nr. 3 Dr.Tr.Severin. După acest moment tradițional, prefectul Nicolae DRĂGHIEA a deschis ședința prin anunțarea ordinii de zi și invitarea prezentării materialelor de către reprezentanții instituțiilor desemnate. La ședință au participat, subprefectul județului, membrii colegiului, invitați și reprezentanții maas-mediei mehedințene.

mai multe detalii »

18.12.2017 | AU SOSIT COLINDĂTORII
AU SOSIT  COLINDĂTORII
Prefectul judeţului, domnul Nicolae DRĂGHIEA, împreună cu domnul Aladin GEORGESCU – preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, au primit azi colindători de la Grădiniţa nr. 22 din municipiu.

mai multe detalii »

15.12.2017 | MEHEDINȚIUL A CONTRACTAT SERVICII DE DESZĂPEZIRE PENTRU TOATE DRUMURILE JUDEȚENE
Prefectul județului Nicolae DRĂGHIEA, împreună cu domnul Aladin GEORGESCU - președintele Consiliului Județean Mehedinți, au susținut o conferință de presă în care au anunțat încheierea ultimelor contracte de deszăpezire pentru drumurile județene.

mai multe detalii »

14.12.2017 | UN ULTIM OMAGIU
UN ULTIM OMAGIU
Domnul Nicolae DRĂGHIEA, a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României, scriind în cartea de condoleanțe ce este deschisă la Castelul Artelor din Municipiul Drobeta Turnu Severin.

mai multe detalii »


Legături utile

  Preşedintele României
  Parlamentul României
  Guvernul României
  Ministerul Afacerilor Interne
  Registrul Unic al Transparenţei Intereselor
  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
  E-guvernare
  Prefecturi
  SISOP - Sistemul de Soluţionare a Problemelor cauzate de încălcarea legislaţiei UE de către autorităţile administraţiei publice locale
  SOLVIT - Rezolvarea eficienta a problemelor in Europa


Judeţul Mehedinţi

Unităţi administrativ teritoriale
Harta interactiva a judetului Mehedinti
Proiectul RO-NET - Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale