Institutia Prefectului Mehedinti
 
Romana

Institutia Prefectului

  Legislaţie
  Conducerea
  Agenda prefectului
  Organizare
  Programe şi strategii
  Rapoarte şi studii
  Ordinele prefectului
  Comisii de specialitate
  Servicii publice deconcentrate
  Afaceri Europene
  Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media
  Acreditare presă


Serviciile noastre

  Contact
  Program audienţe M.A.I.
  Comunicate de presă
  Serviciul Paşapoarte
  Serviciul Permise Auto şi Inmatriculări
  Apostila
  Legături utile
  Media


Documente publice

  Transparenţă decizională
  Informaţii de interes public
  Declaraţii de avere şi interese
  Protecţia datelor cu caracter personal


Ultimele 10 comunicate de presa
emise de Institutia Prefectului Mehedinti
in format XML 2.0

Comunicatele de presa in format XML 2.0

Azi : 22.11.2017
   
L
M
M
J
V
S
D
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     


COMUNICAT DE PRESA
01.11.2017

Prefectul județului, Nicolae DRĂGHIEA, a condus ieri, 31.10.2017,  ședința Colegiului Prefectural Mehedinți.
La ședință au luat parte, subprefectul județului, șefii instituțiilor publice și serviciilor deconcentrate din județ, invitați, fiind prezenți și reprezentanții mass-media.
Ordinea de zi a avut 5 puncte, însă cea mai dezbătută temă a fost cea legată   de punerea în ordine a drumurilor pentru iarnă, activitate ce trebuie încheiată azi, 01.11.2017.
Din expunerile reprezentanților Drumurilor Naționale a rezultat că sunt realizate aprovizionările cu material antiderapant, carburant, iar utilajele sunt pregătite pentru intervenție și repartizate la punctele operaționale.  O problemă mai deosebită există la drumurile județene, unde contractele de deszăpezire nu sunt încheiate în acest moment, cauza fiind neprezentarea niciunui operator economic la cele trei licitații organizate de către Consiliul Județean Mehedinți. Reprezentanții C.J. Mehedinți au dat asigurări că în cel mai scurt timp va fi organizată selecția prin negociere directă, fiind inițiate și demersuri cu consiliile locale în vederea asigurării deszăpezirii cu utilajele proprii a drumurilor județene aflate pe raza acestor unități administrativ- teritoriale.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a transmis administratorilor drumurilor că așteaptă raportul comisiilor de verificare a stadiului pregătirilor pentru iarnă desemnate  și a atras atenția asupra concentrării pe zonele cunoscute cu pericol de înzăpezire. Totodată, a precizat să se acorde o atenție deosebită porțiunilor de drum deteriorate ce pun în pericol siguranța circulației,  deteriorare cauzată nu numai de fenomenele meteorologice ci și de nerespectarea tonajului autovehiculelor de transport lemn, cărbune și alte asemenea. În acest context, prefectul județului a atras atenția reprezentanților instituțiilor statului cu atribuții de control să ia măsurile necesare încât să se limiteze la maximum aceste practici.
După acest punct al ordinii de zi, prefectul Nicolae DRĂGHIEA a informat membrii colegiului prefectural cu privire la îndeplinirea sarcinilor reieșite din Programul de Guvernare, arătând că toate instituțiile cărora li s-au solicitat informații au transmis că derulează activitățile în graficul foii de parcurs reieșită din Program, nefiind raportate întârzieri sau abateri.

Inapoi   Printare

Comunicate de presă

17.11.2017 | INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL MEHEDINȚI LOCUL I PE ȚARĂ
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL MEHEDINȚI LOCUL  I  PE  ȚARĂ
Ieri, 16.11.2017 prefectul județului, Nicolae DRĂGHIEA a participat la cea de-a X-a ediție a Conferinței internaționale ”Inovație și calitate în sectorul public”, organizată de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici și desfășurată în municipiul București .

mai multe detalii »

14.11.2017 | COMUNICAT DE PRESA
COMUNICAT DE PRESA
Ieri, 13.11.2017 prefectul județului, Nicolae DRĂGHIEA a condus ședința Comisiei pentru aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017 – 2018 și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2017 – 2018.

mai multe detalii »

10.11.2017 | COMUNICAT DE PRESA
COMUNICAT DE PRESA
Domnul Nicolae DRĂGHIEA, este invitat, joi 16 noiembrie 2017, la CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ”Inovație și calitate în sectorul public”, ediția a X-a, unde are loc festivitatea de premiere a proiectelor de succes ale administrației publice românești.

mai multe detalii »

10.11.2017 | COMUNICAT DE PRESA
COMUNICAT DE PRESA
Azi, prefectul județului, Nicolae DRĂGHIEA, împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin GEORGESCU, primarul municipiului Dr.Tr.Severin, Marius SCRECIU, subprefectul județului și șefii instituțiilor M.A.I. din județ, au luat parte la festivitatea de depunere a jurământului militar de către elevii Școlii de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin.

mai multe detalii »

09.11.2017 | COMUNICAT DE PRESA
Azi, 09.11.2017, domnul Nicolae DRĂGHIEA, a condus ședința Comisiei de Dialog Social Mehedinți, care a avut la ordinea de zi un singur punct, cu tema ”Informare privind situația șomajului și realizarea programului de ocupare a forței de muncă, la data de 31.10.2017.”

mai multe detalii »

08.11.2017 | COMUNICAT DE PRESA
COMUNICAT DE PRESA
Marți, 07 noiembrie, doamna Carmen DAN - ministrul Afacerilor Interne, împreună cu doamna Olguța VASILESCU – ministrul Muncii și Justiției Sociale și domnul Ionuț Mișa – ministrul Finanțelor Publice, au prezentat, în sistem videoconferință organizat cu prefecții, subprefecții și șefii instituțiilor publice cu atribuții, propunerile de modificare a Codului Fiscal din România.

mai multe detalii »Legături utile

  Preşedintele României
  Parlamentul României
  Guvernul României
  Ministerul Afacerilor Interne
  Registrul Unic al Transparenţei Intereselor
  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
  E-guvernare
  Prefecturi
  SISOP - Sistemul de Soluţionare a Problemelor cauzate de încălcarea legislaţiei UE de către autorităţile administraţiei publice locale
  SOLVIT - Rezolvarea eficienta a problemelor in Europa


Judeţul Mehedinţi

Unităţi administrativ teritoriale
Harta interactiva a judetului Mehedinti
Proiectul RO-NET - Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale