Serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple
 


S.P.C.E.E.P.S. Mehedinti

  Coordonate de contact
  Domenii de competenta
  Lucru cu publicul
  Pasaport electronic
  Documente necesare
  Taxe
  Termen de solutionare
  Audiente
  Eliberarea adeverintelor referitoare la exercitarea dreprului la libera circulatie instrainatate
  Protectia datelor cu caracter personal
  Cooperare Schengen
  Declaratii de avere
  Declaratii interese
  Aniversare 100 de ani de la primul pasaport romanesc
  Legături utile
  Atentionare AMBASADA JAPONIEI
  Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!
  Sistemul de informatii SIS II


Judeţul Mehedinţi

Prezentare generală
Poziţia geografică şi localizare
Relief
Climă
Populaţie
Învăţământ
Economie
Turism
Artă şi cultură
Personalităţi locale
Mass media locală


Ultimele 10 comunicate de presa
emise de Institutia Prefectului Mehedinti
in format XML 2.0

Comunicatele de presa in format XML 2.0

 

 

 

Incepand cu data de 30.11.2009 , S.P.C.E.E.P.S Mehedinti elibereaza pasapoarte simple electronice si simple temporare .

 

In conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Europei din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate in pasapoarte si In documente de calatorie emise de statele membre, Romania, ca stat membru, va produce primele pasapoarte electronice.

Elementul de noutate consta in introducerea mediului electronic de stocare(cipul). Cipul include datele personate existente in fila informatizata: nume, prenume, data nasterii, codul numeric personal, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetatenia. De asemenea, acesta va contine imaginea faciala si impresiunile digitate a 2 degete pereche de la ambele maini, cu exceptia minorilor cu varsta sub 12 ani si persoanelor pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibila.

Fata de pasapoartele actuate, care contin 32 elemente de siguranta, psapoartele electronice vor contine 50 elemente de siguranta. Ca elemente de noutate putem enumera: introducerea elementelor biometrice in cip iar cipul este introdus intr-o pagina de policarbonat care asigura protectia si securitatea acestuia, garantand totodata autenticitatea, integritatea si confidentialitatea datelor, stema Romaniei In tehnologie intaglio, pagina din policarbonat - continand datele de identificare ale titularului si cipul -pozitionata intre coperta intai (interioara) si pagina 1, pagina 1 cu fotografia in umbra a titularului realizata prin imprimare inkjet, fotografia titularului gravata laser si fotografia In umbra realizata prin perforatie cu laser, numarul pasaportului perforat prin paginile 1-32, inclusiv in coperta a doua, iar in pagina din policarbonat gravat laser, datele informatizate citibile optic (MRZ), banda heliogravata in coperta 1, hartia utilizata cuprinde filigrane in 3 tonuri, firul de brosare este protejat prin modalitatea de coasere, este introdus In coperta insemnul "Uniunea Europeana", insemnul distinctlv pentru pasaport electronic.

Valabilitatea pasaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu varsta sub 12 ani valabilitatea acestuia este de 3 ani.

Valabilitatea pasaportului simplu temporar este de 12 luni .

Termenul de eliberare pentru pasapoartele electronice va fi de cel mult  30 de zile lucratoare. Termenul de eliberare pentru pasaportul electronic este in prezent de 14 zile  .

Incepand cu data de 01.01.2016, contravaloarea pasaportului electronic a fost stabilita de catre Compania Nationala Imprimeria Nationala -S.A. la pretul de 236 lei inclusiv T. V .A. pentru minorii cu varsta sub 12 ani , si de 261 lei pentru persoanele cu varsta peste 12 ani, iar taxa consulara pentru aceste pasapoarte este de 22 lei.

Pentru situaţii de urgenţă românii pot solicita paşaportul temporar, care se eliberează în cel mult 3 zile lucrătoare. Termenul de eliberare pentru pasaportul temporar este de 2 ore .Preţul total pentru eliberarea  paşaportului temporar este de 219 lei (97 lei contravaloarea paşaportului se achită la unităţile CEC Bank, 22 lei taxa consulară se achită la  la trezorerie, 100 lei tariful suplimentar se achită la trezorerie), şi are un termen de valabilitate de 1 an.

         Incepand cu data de 01.05.2015 , livrarea pasaportului electronic se poate face prin intermediul Postei Romane la adresa de domiciliu sau de resedinta , contra taxei de 8,68 lei . Curierul va livra pasaportul sub semnatura de primire doar titularului, sau unuia dintre parinti ( in cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani) .   Daca in termen de 5 zile lucratoare de la primirea unui sms de notificare de livrare destinatarul pasaportului nu este gasit la adresa , iar curierul nu a putut lua legatura telefonic cu destinatarul, pasaportul este returnat la sediul SPCEEPS si destinatarul poate prelua personal pasaportul de la sediul serviciului .

          

 Pentru o buna calitate a imaginilor preluate va rugam sa evitati imbracamintea de culoare alba .


Institutia Prefectului

  Conducerea instituţiei
  Cadrul legislativ
  Structura prefecturii
  Organigrama
  Comisii de specialitate
  Regulamente interne
  Şedinţe
  Integrarea europeană
  Euroregiune


Serviciile noastre

  Program audienţe
  Orarul de funcţionare
  Date de contact şi adrese
  Comunicate de presă
  Ordinele prefectului


Documente publice

  Declaraţii de avere şi interese
  Proiecte
  Acorduri şi protocoale de cooperare
  Parteneriate
  Bugetul